BaşlangıçKayıtGiriş/Çıkış YapmakProfilİleti GöndermekKişisel MesajlaşmaArama

SMF topluluk ve iletişim demektir. İletişim kurabilmek için ise birçok değişik yol vardır, foruma ileti yazmak, kişisel mesajlaşma, e-posta, ICQ, AIM ve YIM. Ancak SMF'in kendi kişisel mesajlaşma sistemi, çoğu forumda kayıtlı kullanıcılara etkin olan, bazen bütün bunların içinde en uygun olanıdır.

  1. Kişisel Mesajlaşma
    1. Tanım
    2. Mesajlarınızı Okumak
  2. Kısa Mesaj Arayüzü
    1. Mesaja Başlamak veya Cevaplamak

Kişisel Mesajlaşma

Tanım

E-posta kayıtlı kullanıcılar ile haberleşmek için iyi bir yol olsa bile forum maksadında bazı engelleri vardır: e-posta göndermek için kullandığınız programı çalıştırmanız gerekmektedir, alıcı da e-posta programını çalıştırıp gelen iletileri birçok başka e-posta ile birlikte alması gerekmektedir. Bu yüzden e-postanızın gitmesi saatler alabilir.

E-postaya alternatif olarak SMF size daha hızlı ve şahsi yöntem sunmaktadır. Kişisel mesajlaşma alıcının kişisel posta kutusuna anında teslim sağlar. İletinin gönderilmesi ve alınması sadece SMF tarafından yürütülür, böylece gönderenin veya alıcının ayrıca bir program kullanmasına veya SMF dışına çıkmasına gerek kalmaz. Kişisel mesajlaşma ayrıca gönderenin ve alıcının e-posta adresleri açıklanmadığından daha fazla gizlilik sağlar. Kişisel mesajlarda sadece iki partinin isimleri ve konu başlığı gözükür.

Eğer alıcı bağlı değil ise, kişisel mesaj alcının mesaj kutusunda o tekrar bağlanana ve okuyup silene kadar bekleyecektir. SMF Kişisel Mesajları kendi çapında gizlilik seviyesi yüksek bir e-posta sistemi gibidir.

Mesajlarınızı Okumak

Kişisel mesajlarınızı okumak için, bağlı olmanız gerekir. Bağlandıktan sonra '[kullanıcı ismi], x mesajınız var, x yeni' ye benzeyen metindeki kısayolu izleyebilirsiniz.

Kısa Mesaj Arayüzü

KM arayüzü işleyiş bakımından mesaj indeksine benzemektedir. Gösterdiğimiz gelen kutusu olsa da giden kutusu aynı şekilde çalışmaktadır:

+  Forum İsmi
|- +  Kişisel Mesajlar
| |- +  Gelen Kutusu
İletiler
Yeni Mesaj

Gelen Kutusu
Giden Kutusu

  Tarih  Konu Kimden
Mesajın tarih ve zamanı Mesaj Konusu Başka Üye
Sayfa: [1]
 



  • Bazı forumların üst bölümünde navigasyon ağacı az yer kaplayan yatay şekilde konumlandırılmıştır.
  • Sil butonu gelen kutunuzdaki (veya açıksa giden kutusundaki) bütün mesajları siler. İşaret alanları ile aşağıdaki Sil butonu ise şeçili mesajların silinmesini sağlar. Üst taraftaki işaret alanı ise bütün mesajları seçmenizi sağlar.
  • Giden kutusu ile Gelen Kutusu butonları sözü geçen bölümlere ulaşmanızı sağlar.
  • Yeni Mesaj butonu yeni konu başlat eylemine benzer olarak yeni bir mesaj yazmaya başlamanızı sağlar, ayrıca 'Kime:' ve 'Bcc:' (kör karbon kopyası) alanlarını ve giden kutunuza kaydetme seçeneğini ekler.
  • Tekrar Yükle butonu sayfayı tazeleyerek yeni mesaj gelip gelmediğini kontrol eder.
  • Tarih, Konu, ve Kimden kısayolları sütuları bu parametreler göre sıralamanızı sağlar (ayrıca Tarih küçük oklarla gösterildiği gibi aşağı ve yukarıya doğru sıralama olarak değiştirir).
  • Konu başlığı sayfanın daha aşağısındaki mesajın kendisine kısayoldur.
  • Sayfa numaraları ile uygun olarak ilave mesaj sayfalarına bağlanılır.

Mesaja Başlamak veya Cevaplamak

Yeni bir kişisel mesaja başlamanın birden çok yolu vardır, fakat hepsi de sizin forumda çevrimiçi olmanızı gerektirir:

  • '[kullanıcı ismi], x mesajınız var, x yeni' bağlantısından gelen kutunuza ve oradan , Yeni Mesaj butonuna basarak.
  • Başka bir üyenin ismine bastıktan sonra profil özet ekranından Bu üyeye mesaj gönder kısayolunu seçerek.
  • Kullanıcının bütün iletilerinde bulunan KM bağlı/bağlı değil ikonuna basarak.
  • Kullanıcının profil özetindeki Şimdiki durumu bölümünden KM bağlı/bağlı değil ikonuna basarak kişisel mesaj yazabilirsiniz. (Bu ikon ve kısayol yukarıda belirtildiği gibi bütün iletilerinde de kopyalanır.)
  • Bir mesajı cevaplamak aynen bir kouyu cevaplayama benzer.
BaşlangıçKayıtGiriş/Çıkış YapmakProfilİleti GöndermekKişisel MesajlaşmaArama